Кількість
|
Вартість
|
||
|
Машини картоплеочисні МОК - 150М і МОК-300М призначені для очищення картоплі і коренеплодів (буряк, морква) від шкірки на підприємствах громадського харчування. Виконані в підлоговому варіанті, з облицюванням з нержавіючої сталі.
Робота машини картоплеочисної
Машина складається з корпусу з сіткою, воронки для завантаження продукту, станини і приводу.
Робота машини заснована на знятті шкірки з картоплі та інших коренеплодів шляхом механічного впливу очищувальних робочих органів.
Включити машину натисканням кнопки "ПУСК", встановленої на пульті. Через отвір у воронці пустити в корпус вода з розрахунку загальної витрати не більше одного літра води на кілограм продукту (тиск води 260 кПа).
Відкрити кришку воронки і завантажити в корпус попередньо вимитий і очищений від сторонніх домішок продукт. Закрити кришку. Проводити очищення продукту і стежити за нормальним виведенням з машини води з мезгою.
Після закінчення процесу очищення встановити під лотком розвантажувального люка ємність для збору очищеного продукту, перекрити подачу води в корпус, обережно відкрити дверцята розвантажувального люка і вивантажити очищений продукт. Ступінь очищення визначається візуально.
Мезга видаляється через отвір на дні машини по зливному шлангу.
Після вивантаження всієї порції продукту закрити дверцята розвантажувального люка. Для очищення наступної порції продукту повторити операції. Після закінчення очищення вимкнути машину натисканням кнопки "СТОП", встановленої на пульті, і припинити подачу води в корпус.
В кінці роботи відключити автоматичний вимикач.
Очищений продукт піддається дочистки (видалення "вічок" і залишилася шкірки) вручну.
Машина повинна міститися в чистоті і бути повністю укомплектована. Допускається використовувати для очищення волосяні щітки і ганчір'я.